Повідомлення про обробку персональних даних

11/08/2022

Відповідно до пунктів 1 і 2 частини другої статті 8, частини другої статті 12 Закону України «Про захист персональних даних» Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України повідомляє про володільця, розпорядника, місцезнаходження, склад і мету збору персональних даних, що обробляються за допомогою програмних засобів Єдиної екологічної платформи «ЕкоСистема» (далі – ЕкоСистема), третіх осіб, яким передаються такі персональні дані, та права суб’єкта персональних даних.

Єдина екологічна платформа «ЕкоСистема» створена та впроваджена в експлуатацію Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.

1. Володільцем персональних даних, що обробляються за допомогою програмних засобів ЕкоСистеми, є держатель ЕкоСистеми – Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України (ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України – 43672853; місцезнаходження: 03035, місто Київ, вулиця Митрополита В. Липківського, будинок 35.

2. До складу персональних даних включаються:

  • прізвище, ім’я та по батькові особи;
  • серія та номер паспорта громадянина України, іншого документа, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України чи спеціальний статус особи;
  • дата народження;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків;
  • зареєстроване або фактичне місце проживання;
  • адреса електронної пошти, номери контактних телефонів;
  • код Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ) бажаного місця щеплення.

Збирання прізвища, ім’я, по батькові та реєстраційного номеру облікової картки платника податків здійснюється під час авторизації (електронної ідентифікації) шляхом застосування особистого ключа.

Інші персональні дані збираються шляхом безпосереднього надання особою своїх персональних даних при реєстрації.

Під обробкою персональних даних розуміється будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, що здійснюються за допомогою програмних засобів ЕкоСистеми.

3. Мета обробки персональних даних визначена в нормативно-правових актах, зокрема, Положенні про Єдиний державний веб-портал електронних послуг, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 04 грудня 2019 року, Положенні про Міністерство цифрової трансформації, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2019 року № 856.

Метою обробки (збору) персональних даних є:

  • створення та забезпечення функціонування електронного кабінету суб’єкта персональних даних на ЕкоСистемі;
  • надання з використанням ЕкоСистеми електронних послуг, за отриманням яких звертається суб’єкт персональних даних;
  • забезпечення доступу суб’єкта персональних даних через його електронний кабінет на ЕкоСистемі до інформації з інших національних електронних інформаційних ресурсів, зокрема доступу до даних про себе;
  • забезпечення реалізації права суб’єкта персональних даних на оскарження з використанням ЕкоСистеми;
  • забезпечення участі суб’єкта персональних даних в опитуваннях щодо ініціатив і проектів у різних сферах суспільного життя, які проводяться з використанням ЕкоСистеми ;
  • забезпечення подання суб’єктом персональних даних електронних звернень через ЕкоСистему.

4. Третіми особами, яким передаються персональні дані, що обробляються, є:

  • державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, що належать до сфери їх управління, виконавці житлово-комунальних послуг, яким персональні дані, що обробляються, передаються згідно з визначеним законодавством порядком взаємодії між ЕкоСистемою та іншими електронними інформаційними ресурсами;
  • інші особи, що звертаються до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та мають право отримати персональні дані виключно на підставах, визначених законом.

Передача персональних даних іноземним суб’єктам відносин, пов’язаних з персональними даними (транскордонна передача персональних даних) не здійснюється.

Доступ до інформації про особу (персональних даних), що формується за допомогою ЕкоСистеми, має лише користувач (суб’єкт персональних даних), авторизувавшись за допомогою кваліфікованого електронного підпису, і виключно до тієї інформації, яка стосується такого користувача.

5. Персональні дані зберігаються Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України протягом строку функціонування електронного кабінету суб’єкта персональних даних на ЕкоСистемі, але не довше 5 років, якщо законодавством не визначено інший строк їх зберігання.

Персональні дані користувачів ЕкоСистеми, які отримуються ними з реєстрів, не зберігаються, застосовується підхід data-in-transition, згідно з яким дані з реєстрів передаються та зберігаються на пристрої користувача, а не на сервері. Такі персональні дані видаляються разом з видаленням електронного кабінету.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux